Responsive website

Websites worden naast de vaste pc steeds vaker geraadpleegd via laptop, tablet en smartphone. Hierbij trad voorheen het probleem op dat uw website alleen voor een standaard schermgrootte gemaakt was en teksten vaak te klein werden weergegeven en foto's wegvielen in het beeld. Spunk'd reclamebureau heeft daar nu een oplossing voor: responsive websites!

Door het responsive maken van uw website bereikt u uw websitebezoekers optimaal. Uw website past zich automatisch aan op het scherm van het device waarop het bekeken wordt. Een responsive website schaalt automatisch lettertypes naar een optimaal formaat en zorgt ervoor dat afbeeldingen altijd volledig zichtbaar zijn. Op welk device dan ook.

Een responsive website brengt vele voordelen met zich mee op het gebied van onderhoud, volledigheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachineoptimalisatie. Lees hieronder meer daarover...

Onderhoud


Kiest u voor een mobiele website, dan kiest u voor extra onderhoud. De mobiele website moet namelijk apart worden ontworpen, gebouwd en onderhouden worden. Dubbel werk dus!
Met een responsive website houdt u alles binnen 1 versie wat veel tijd (en geld) bespaard in het onderhouden van uw website.

Eén domeinnaam


Schakelen tussen een mobiele website en de 'gewone' website is met een responsive design niet nodig. De responsive website wordt automatisch geoptimaliseerd voor het device waarop het bekeken wordt.

Volledige informatie


Bij mobiele websites ontbreekt er vaak informatie ten opzichte van de 'gewone' website. Mobiele websites ogen dan ook vaak 'uitgekleed' en spreken dan ook niet tot de verbeelding. Dit neemt met zich mee dat er (voor uw websitebezoeker) eventuele essentiële informatie op de website ontbreekt. Bij een responsive website is het niet nodig om informatiekeuzes te maken, alle informatie blijft gelijk op elk device.

Zoekmachines


Door gebruik te maken van een responsive design is het onnodig om een afzonderlijke mobiele site te ontwerpen. SEO wordt hierdoor op slechts één website toegepast. Dat is overzichtelijker en vergroot de kans op een betere score in de zoekresultaten.

Besparing


Door gebruik te maken van een responsive website (schaalbare website), bespaart u veel tijd in onderhoud, optimaliseert u de gebruiksvriendelijkheid voor websitebezoekers en vergroot u de kans om beter gevonden te worden in de zoekmachines.
De ontwikkeling van een responsive website is uiteraard tijdrovender dan een 'gewone' website. De website moet tenslotte voor verschillende beeldschermformaten ontwikkeld worden. Hierdoor ligt de instap van een responsive website wat hoger. Bedenk vooraf goed wat u wilt. Wie zijn uw websitebezoekers? Wat wilt u met de website bereiken? Brengt u regelmatig nieuws via uw website? Het is een afweging die u zelf zult moeten maken. Maar wij denken uiteraard graag met u mee.

 

Websites-responsive-001

Contact

Ekkersrijt 7418
5692 HK Son en Breugel
(Eindhoven) - Nederland
Kvk: 17 17 59 43
Btw: NL1428.96.135.B01

Stel een vraag