Reclamebureau in 's-Hertogenbosch voor ontwerp, signmaking, drukwerk en webdesign.

Uit de oude doos: Rondom Valkenswaard

De eerste Rondom Valkenswaard (2007) werd grotendeels gemaakt op een slaapkamer. Niels Dobbelsteen maakte er overuren, gevoed door Ton Smeets die zijn zoon René éénmalig zou bewijzen dat een succesvol blad in Valkenswaard mogelijk was. Daarna was het aan de jonge knapen om het op te pikken. Tien jaar verder staat het magazine als een huis, stevig gefundeerd voor en door de Valkenswaardse samenleving!

In 2007 werkten René en Niels deeltijd bij Ton en spendeerden de rest van de werkweek (en meer) om hun respectievelijke bedrijven Omotion en Spunk’d reclamebureau verder uit te bouwen. Zo werkten ze samen aan verschillende opdrachten. “Op een dag liet René mij een offerte zien van een magazine voor Radio XFM, inclusief de door Niels  gemaakte dummy”, begint Ton. “Ik was onder de indruk van de mogelijkheden én verbaasd dat ze zo’n magazine konden maken voor die prijs. Dat moest in mijn ogen voor aantrekkelijke tarieven huis aan huis kunnen worden verspreid in de gemeente Valkenswaard. Niels maakte weer een prachtige dummy, waarmee we de eerste adverteerders over de streep hebben gehaald. Ik heb al mijn relaties aangesproken en samen met René de eerste editie verkocht. Vervolgens was het aan de heren om het verder op te pikken vanuit het eerste eigen pand aan de Dragonder 30d.”

Mooie samenwerking geboren

“Met het eerste nummer onder de arm stapten we makkelijker binnen”, blikt René terug. “We konden iets moois overleggen met louter tevreden klanten en positieve reacties. Willem van Daal heeft nog een paar edities de verkoop gedaan en toen belde Roel. Hij was letterlijk en figuurlijk klaar met zijn werk en vroeg of ik iets had zodat hij iets anders kon zoeken. Roel trad in dienst bij Omotion en was al snel fulltime bezig met Rondom Valkenswaard. Na zijn eerste editie in maart 2008 gingen we al snel van 36 naar 60 pagina’s. Een mooie samenwerking was geboren.”

Twee pijlers

Roel zelf koppelt het succes vooral aan de gelijke behandeling van alle adverteerders. “Iedereen heeft altijd hetzelfde betaald”, stelt hij trots. “Zonder uitzondering. Wij hebben ons qua tarieven bewust onderin de markt geplaatst en daar is in 10 jaar nooit aan getornd. Verder staat het magazine op twee pijlers: leuk om te lezen en een goede verspreiding. We hadden al snel een bezorgsysteem met eigen mensen, al hebben René en Willem de eerste paar edities nog zelf bezorgd in Valkenswaard, Dommelen en Borkel & Schaft”, lacht hij.

Groei naar volwassenheid

In 2010 richtten Roel en René samen Rondom Media op. Terwijl René zich voornamelijk richtte op Omotion, stelden Roel en Niels (in een samenwerking tussen beide bedrijven) de Rondom samen. “Bij de verhuizing naar de Dragonder 49i in 2014 koos ik ervoor om meer tijd vrij te maken voor mijn reclamebureau Spunk’d”, verklaart Niels. “Mijn designwerk voor Rondom werd overgenomen door Lynette Berkelmans, die tot 2016 in dienst was bij Roel en sindsdien het magazine freelance opmaakt als Focus Reclame. Ook op het gebied van tekst en beeld zijn er meerdere zelfstandigen langsgekomen. Naast de jarenlange krachten Sebas Schmeits, François Elands en Jurgen van Hoof, die onlosmakelijk verbonden zijn aan de ontwikkeling van Rondom, denk ik bijvoorbeeld aan Betke Luijbregts, Hein Gijsbers, Igor Vermeer, Chris Elbers en Karin van Berkel. We willen hen allemaal ontzettend bedanken voor hun medewerking aan de groei tot volwassen magazine.”

‘Onze’ Rondom

Na meer dan 550 bedrijfsbezoeken en een veelvoud aan koffie, is het voor Roel tijd om zich samen met René volledig te gaan richten op nieuwe uitdagingen met hun bedrijven binnen de evenementen- en festivalbranche. “Het is gezond om soms iets nieuws te doen of iets bestaands door iemand nieuws te laten doen”, stelt Roel. “Gelukkig hebben we met Kirsten Cuijten iemand gevonden die de titel Rondom Valkenswaard weer de 110% aandacht kan geven zoals wij dat vele jaren hebben gedaan. Tot slot willen we natuurlijk iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons en we hopen dat dit blijft gelden voor ‘onze’ Rondom.”

Bron: Rondom Valkenswaard 2017.

© Spunk'd reclamebureau

Deel dit artikel op :

Spunk'd reclamebureau in Den Bosch

Wij zijn Spunk'd reclamebureau. En wij helpen jou om de uitstraling van jouw bedrijf of instelling in de juiste vorm te gieten, zodat het volledig past op wat jij wilt uitdragen. Dat doen we door pakkende en doelgerichte ontwerpen voor jou te maken die we overal in kunnen doorvoeren. Zowel offline als online.

De afgelopen 17 jaar hebben wij talloze bedrijven en instellingen vooruit mogen helpen met pakkende designs, prachtige bestickeringen, doeltreffende reclamecampagnes en vernieuwende websites.

Mogen we jou ook helpen?

Spunk'd reclamebureau
Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch
Bezoek: De Gruyterfabriek 6223 (ingang F)

073 - 203 21 49