Reclamebureau in 's-Hertogenbosch voor ontwerp, signmaking, drukwerk en webdesign.

De grote spaghettifout bij starters

Vrijwel iedereen die kinderen heeft kent deze uitdrukking tijdens het avondeten wel: "kan ik zelf"!
Oké we geven het toe, het is (in eerste instantie) wel lekker makkelijk. En ja inderdaad, je kind kan het best zelf. Vraag alleen niet hoe. Het resultaat: je kind ziet er niet uit, het is een bende en je mag ook nog eens alle rotzooi opruimen.


Klinkt niet echt als een slim plan of wel?

Toch gaan veel startende ondernemers precies op deze manier te werk als het gaat om hun huisstijl. Zij kunnen makkelijk zelf een logo ontwerpen met als resultaat dat ze vaak

Logo ontwerp Den Bosch

Zelf doen!

Lekker makkelijk. Is er eindelijk een handig gratis/goedkoop programmaatje waarmee je lekkere designs kunt maken, kraakt een reclamebureau het weer af.

Begrijp ons niet verkeerd. Veel mensen die voor zichzelf beginnen hebben maar een klein budget. Er moet eerst geld in het laatje komen en daarna gaan we wel investeren... is de gedachte dan ook vaak.

Door veel startende ondernemers wordt er dan ook maar weinig geld uitgegeven aan het ontwerpen van een goede huisstijl. Starters gaan zelf aan de slag in Canva (of Photoshop) en draaien al snel een leuk logootje in elkaar. Ziezo... dat ziet er goed uit!

Oeps... waren er ook valkuilen?

Yes! Jouw logo ziet er goed uit en dus kun je vol gas aan de slag met jouw business!

Maar:
Heb je ook over de bruikbaarheid nagedacht? Jouw logo ziet er dan misschien supercool uit maar wat kun je er eigenlijk mee?

Wij maken het regelmatig mee dat ons gevraagd wordt een spandoek van bijvoorbeeld 3 meter te maken met een logo dat uit pixels bestaat en van internetkwaliteit is, dat gaat dus niet. Helaas, geen spandoek voor jou.
En die mooie belettering op je auto of je kantoorruit is helaas ook niet mogelijk zonder ons weer aan je logo te laten sleutelen. Want tja... de fonts zijn niet omgezet naar lettercontouren. Dat is wel heel erg jammer, je stijl valt zo volledig uiteen en je hebt telkens weer extra kosten. Dat was niet de bedoeling!

Uitstraling

Naast dat je logo bruikbaar moet zijn is ook de uitstraling enorm belangrijk. Je hebt dan wel een mooi logo in elkaar gedraaid maar wat is mooi? Heb je ook een plan, een gedachte achter de stijl die je hebt neergezet? En heb je alleen een logo of een hele huisstijl?

Nu kun je denken dat dit voor jou (nog) niet zo belangrijk is of dat het professionaliseren later wel komt maar is dat wel zo? Je kunt namelijk maar 1 keer een eerste indruk maken. Best belangrijk dat je dat zo goed mogelijk doet en niet de plank misslaat. Misschien hoort bij een goede start van je bedrijf ook een sterke huisstijl. Net zoals dat je waarschijnlijk een laptop aanschaft.

Wil jij het goed aanpakken?

Spunk'd reclamebureau helpt bedrijven, instellingen en events met het neerzetten van hun complete uitstraling. Wij ontwerpen, leveren het drukwerk, zorgen voor de binnen- en buitenreclame en alle decoratieprints en maken je website. Op die manier zetten we jouw merk supersterk neer!

Dit begint met het ontwerpen van een huisstijl. Nee, niet alleen een logootje dus. Wij maken een complete huisstijl die bij je past en waarmee je echt alle kanten op kunt. Eentje die staat als een huis. Offline én online!

© Spunk'd reclamebureau

Deel dit artikel op :

Spunk'd reclamebureau in Den Bosch

Wij zijn Spunk'd reclamebureau. En wij helpen jou om de uitstraling van jouw bedrijf of instelling in de juiste vorm te gieten, zodat het volledig past op wat jij wilt uitdragen. Dat doen we door pakkende en doelgerichte ontwerpen voor jou te maken die we overal in kunnen doorvoeren. Zowel offline als online.

De afgelopen 17 jaar hebben wij talloze bedrijven en instellingen vooruit mogen helpen met pakkende designs, prachtige bestickeringen, doeltreffende reclamecampagnes en vernieuwende websites.

Mogen we jou ook helpen?

Spunk'd reclamebureau
Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch
Bezoek: De Gruyterfabriek 6223 (ingang F)

073 - 203 21 49